Képzés
Sommelier képzés
A Sommelier képzés célja, hogy a résztvevők a tanulási folyamat során elsajátítsák a borpincéri tevékenységhez szükséges ismereteket és kompetenciákat, valamint képesek legyenek azok alkalmazására.
A Sommelier képzés célja, hogy a résztvevők a tanulási folyamat során elsajátítsák a borpincéri tevékenységhez szükséges ismereteket és kompetenciákat, valamint képesek legyenek azok alkalmazására.
A Vincellér képzés célja, hogy a képzésben résztvevők – megszerzett szakmai ismereteik birtokában –, aktív résztvevői legyenek a szőlőtermesztő üzemben, a szőlőültetvényen folyó szakmai munkának, továbbá képesek legyenek a teljes szőlészeti gyakorlatban alkalmazott szőlőművelés műveléstechnológia alkalmazására, végrehajtására.
A borász borkészítéshez értő, a szaktechnológia alkalmazásában jártas szakember. Elvégzi az erjesztést és a kierjedt újbor kezelését, érlelését, az elkészült bort a piaci igényeknek megfelelő formában palackozza. Kezeli és működteti borászati műveletekhez tartozó gépeket és berendezéseket. Szakmai alapismeretei alapján borkóstolót, borbemutatót tart.