Szakma azonosító száma: 04163011
A képzés nyilvántartásba vételi száma: E/2020/000188
KEOR száma: 0416 (Nagy- és kiskereskedelem)
Óraszám: 80 óra
A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:
A fokozatosan előre törő online és a diszkont jellegű értékesítési csatornákkal a hagyományos kereskedelmi szereplők csak a jól képzett munkaerővel, specializált választékkal vehetik fel a versenyt. Kiemelkedő szerephez jut az élelmiszerek megjelenítése, a vevő és az eladó közötti interakció, a kommunikáció, az áruismeret. Az élelmiszer-eladó szakképesítést megszerzőknek ismerniük kell a hagyományos és a modern készletgazdálkodás, áruforgalom alapjait a leghatékonyabb működés és a versenyképesség érdekében. A képzés különösen fontos az alacsony lélekszámú településeken működő vagy a 200 m2 -nél kisebb alapterületű élelmiszerkereskedések tulajdonosai, alkalmazottai, valamint minden élelmiszer jellegű üzlet nyitását tervező vállalkozó számára. Az optimalizált képzési idő lehetőséget ad a termelői boltot nyitó gazdáknak is, akik nem fő tevékenységként végzik a kereskedelmet.
A szakképesítéssel rendelkező képes:
- Közreműködik az áruátvétel folyamatában.
- Részt vesz az élelmiszerek raktározásában, eladásra történő előkészítésében.
- Részt vesz a készletgazdálkodásban, az optimális készletnagyság fenntartásában.
- Áruajánlással segíti a vevőt a vásárlási döntésben.
- Az árut jellegének megfelelően készíti elő, szeleteli, darabolja, kiméri, majd becsomagolja a vevő részére.
- Kialakítja az üzlet polcképét, árufeltöltést végez. Képes az előre elkészített polctükör/kihelyezési térképét használni.
- Kialakítja a termékek pultban történő elhelyezését.
- Vezeti az élelmiszerkereskedelemben használt dokumentumokat, bizonylatokat.
- Alkalmazza az élelmiszer biztonsági, higiéniai, munkabiztonsági, környezetvédelmi szabályokat az áruforgalmi tevékenység minden szakaszában.
- Összeállítja az árcímkéket, feliratokat a kihelyezéshez. Fogyasztói árat számol.
- Megfelelő módszerekkel kezeli a vásárlói észrevételeket, panaszokat.
- Akciós fogyasztói árat számol.
A képzés megkezdésének feltételei:
- Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség,
- Egészségügyi alkalmassági követelmény szükséges
Szakmai vizsgára bocsátás különleges feltételei:
A szakmai képzés követelményeinek teljesítéséről a képző intézmény által a felnőttképzési adatszolgáltatási rendszerben kiállított tanúsítvány.
A tanfolyamra ide kattintva tud regisztrálni. Amennyiben további kérdése van, keresse munkatársainkat elérhetőségeinken!
Élelmiszer-eladó képzési és kimeneti követelményét és a programkövetelményét az ikk.hu honlapjáról letölthetik.
A Képzési programunkat a képzésben résztvevők személyesen az ügyfélszolgálatunkon a weboldalon feltüntetett ügyfélfogadási időben megtekinthetik.
0 Comments