Szakma azonosító száma: 04163011

A képzés nyilvántartásba vételi száma: E/2020/000188

KEOR száma: 0416 (Nagy- és kiskereskedelem)

Óraszám: 80 óra

A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:

A fokozatosan előre törő online és a diszkont jellegű értékesítési csatornákkal a hagyományos kereskedelmi szereplők csak a jól képzett munkaerővel, specializált választékkal vehetik fel a versenyt. Kiemelkedő szerephez jut az élelmiszerek megjelenítése, a vevő és az eladó közötti interakció, a kommunikáció, az áruismeret. Az élelmiszer-eladó szakképesítést megszerzőknek ismerniük kell a hagyományos és a modern készletgazdálkodás, áruforgalom alapjait a leghatékonyabb működés és a versenyképesség érdekében. A képzés különösen fontos az alacsony lélekszámú településeken működő vagy a 200 m2 -nél kisebb alapterületű élelmiszerkereskedések tulajdonosai, alkalmazottai, valamint minden élelmiszer jellegű üzlet nyitását tervező vállalkozó számára. Az optimalizált képzési idő lehetőséget ad a termelői boltot nyitó gazdáknak is, akik nem fő tevékenységként végzik a kereskedelmet.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • Közreműködik az áruátvétel folyamatában.
  • Részt vesz az élelmiszerek raktározásában, eladásra történő előkészítésében.
  • Részt vesz a készletgazdálkodásban, az optimális készletnagyság fenntartásában.
  • Áruajánlással segíti a vevőt a vásárlási döntésben.
  • Az árut jellegének megfelelően készíti elő, szeleteli, darabolja, kiméri, majd becsomagolja a vevő részére.
  • Kialakítja az üzlet polcképét, árufeltöltést végez. Képes az előre elkészített polctükör/kihelyezési térképét használni.
  • Kialakítja a termékek pultban történő elhelyezését.
  • Vezeti az élelmiszerkereskedelemben használt dokumentumokat, bizonylatokat.
  • Alkalmazza az élelmiszer biztonsági, higiéniai, munkabiztonsági, környezetvédelmi szabályokat az áruforgalmi tevékenység minden szakaszában.
  • Összeállítja az árcímkéket, feliratokat a kihelyezéshez. Fogyasztói árat számol.
  • Megfelelő módszerekkel kezeli a vásárlói észrevételeket, panaszokat.
  • Akciós fogyasztói árat számol.

A képzés megkezdésének feltételei:

  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség,
  • Egészségügyi alkalmassági követelmény szükséges

Szakmai vizsgára bocsátás különleges feltételei:

A szakmai képzés követelményeinek teljesítéséről a képző intézmény által a felnőttképzési adatszolgáltatási rendszerben kiállított tanúsítvány.

A tanfolyamra ide kattintva tud regisztrálni. Amennyiben további kérdése van, keresse munkatársainkat elérhetőségeinken!

Élelmiszer-eladó képzési és kimeneti követelményét és a programkövetelményét az ikk.hu honlapjáról letölthetik.

Képzési programunkat a képzésben résztvevők személyesen az ügyfélszolgálatunkon a weboldalon feltüntetett ügyfélfogadási időben megtekinthetik.

Categories: Képzés

0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük